Quantcast
Channel: Bucatarescu » BLOG Boerescu
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10560

SECRETELE BUCURESTILOR si BUCATARESCU: iata cum faceti rost de cartile care va lipsesc din colectii!

$
0
0

coperta-banditii retete-vechi-romanesti coperta-carciumi retete-gratar coperta-miss retete-fructe-de-mare retete-vegetariene coperta-enigmele-nedezlegate-230x350 retete-pascale coperta-manual coperta-miss retete-sanatoase Ați pierdut vreuna dintre cărțile care fac valuri în România de câteva săptămâni – volumele savuroase și incitante din colecțiile SECRETELE BUCUREȘTILOR și BUCĂTARESCU, publicate de Integral & powered by Libertatea? Vreți să vă completați colecțiile? Nimic mai simplu: le puteți comandaAICI!

Vă reamintim titlurile deja apărute:

Colecția SECRETELE BUCUREȘTILOR

Vol. I: Enigmele nedezlegate și ciudățeniile erotice
ale crimelor care au zguduit Bucureștii

* Ioan Luchian Mihalea și Bobița Neagră*Mihaela Runceanu și prietena ei *Râmaru – vampirul caracalean*Nicu Ceaușescu vs. Jack Spintecătorul*
*Elena Udrea – victima lui Râmaru Senior*
*Cazul Anca și tragica eroare judiciară*
*Povestea rusoaicelor ucise la Străulești *
*Altarul văcuței Fulga

Vol. II: Din Crucea de Piatră în Mătăsari. Istoria amorului liber …În Vechiul București, dacă-ți făceai abonament la o casă de toleranță, la cinci bonuri de consum puteai primi încă unul gratis! Sistemul funcționa asemănător tichetelor de masă de azi, iar orașul găzduia peste 12.000 de activiste ale plăcerii cu acte în bună regulă – faimoasele “condicuțe”! Printre patronii de bordel se număra chiar şi Gabriel Marinescu, prefectul Poliţiei Capitalei…

Vol. III: Divele controversate ale Bucureștilor
Cine a fost Zaraza, frumoasa țigancă nemurită de interpretul interbelic de romanțe Cristian Vasile dar și de scriitorul contemporan Mircea Cărtărescu? Cum l-a cucerit în realitate Lupeasca pe Carol al II-lea? Ce iubiți celebri a avut Maria Tănase, în afară de Brâncuși? De dorul cui și-a turnat acid sulfuric pe față Maruca Cantacuzino, soția lui George Enescu? Ce bucureșteancă faimoasă de azi are o colecție de 500 de pălării?

Vol. IV: Haiducii și bandiții care au terorizat Bucureștii. În ianuarie 1894, bandiții conduși de Zdrelea și Mărunțelu sfidează poliția și, după ce comit tâlhării, apar la evenimente mondene. Când oamenii legi arestează unul dintre făptași, ceilalți nu ezită să atace clădirea pentru a-l elibera… Doar unul dintre cazurile celebre care au creat senzație la vremea lor… Volumul prezintă, însă, multe altele!

Vol. V: Cele mai vechi cârciumi bucureștene și clienții lor celebri. De la primele locante unde se bea „cu burta” pe 5 lei la luxoasa Casa Capșa, unde un ofițer de Stat Major s-a îmbătat și a pierdut planurile Armatei Române (ceea ce a condus la dezastrul de la Turtucaia din Primul Război Mondial), birturile și restaurantele bucureștene ascund o serie incredibilă de mistere…

Vol. VI: Primele Miss România, povești (ne)romanțate. Frumoasa Tita era fiica lui Cristescu “Plăpumarul”, primul secretar general al Partidului Comunist Român. În 1926, la 18 ani, este aleasă Miss România și se părea că o așteaptă o viață plină de strălucire. Nouă ani mai târziu, moare în chinuri, otrăvită cu bomboane injectate cu cianură, chiar înainte să se mărite cu un diplomat. Primul suspect – inginerul Liviu Ciulei, fostul ei amant. Nu și vinovatul! Adevăratul făptaș va fi descoperit abia peste douăzeci de ani, după spovedania fostei servitoare a superbei Miss România…(apare vineri, 7 aprilie!)

Vol. VII: Petreceri extravagante în vechiul București
Bucureștii și bucureștenii au petrecut vârtos dintotdeauna, cum o fac, de altfel, și azi. Numai că, înaintea party-urilor de la Gaia, Bamboo și Fratelli, au fost cele de la Casa Capșa, Salonul Oteteleșanu ori Fialkowski și balurile elitei pământene de la Jockey Club și din palatele marilor boieri – Bibescu, Știrbey, Lahovary sau Șuțu, iar înaintea vanghelioanelor organizate la Romexpo de vreun Marean a fost Balul Obolului, pus la cale, an de an, în sala Teatrului Național, de către dumneaei Elena Pherekyde, care atrăgea participanții și cu o tombolă „monstruoasă”.
Orașul a fost gazda multor întâmplări incredibile! Perla de culoare Josephine Baker este adusă, în 1928, pe malul Dâmboviței de impresarul ei, celebrul actor Constantin Tănase, și plimbată prin oraș într-o trăsurică trasă de un struț! Onorariul ei pentru fiecare spectacol la Teatrul “Cărăbuș” va fi unul colosal – 100.000 lei! …Cu un secol înainte, beizadeaua lui Vodă Caragea își încheia nopțile de zaiafet cu plimbări la lumina lunii în sănii trase de câte șase cerbi… Iar pe la sfârșitul veacului XVIII, poetul Ienăchiță Văcărescu, mare dregător și învățat poliglot, cunoscător de slavă veche, greacă veche și modernă, turcă, arabă, persană, franceză, germană și italiană, își folosea deprinderile lingvistice pentru a conversa pre limba lor cu toate femeile frumoase din cele patru zări, cu care-și împânzise palatul somptuos de pe Podul Mogoșoaei (Calea Victoriei de azi) și cu care petrecerea neîntreruptă căpăta, adesea, un aer de orgie deplină!

Colecția BUCĂTĂRESCU

Matache Măcelaru – Reţete cu dichis de altădată (Vol. I)
Pe la 1880, Matache tranșa porcii pe butucii din fața măcelariei sale pentru a demonstra trecătorilor că folosește numai carne proaspătă pentru preparatele sale. Iată cum putem reînvia astăzi aromele și obiceiurile culinare de demult, pornind de la trecerea în revistă a inventarului de bucătărie și ajungând la recompunerea în farfurie a deliciilor din trecut, utilizând numai ingredientele de azi!

Reţete vechi româneşti reinventate (Vol. II)
Mai putem face azi „unt de sardele” sau „salata de țâri” precum în cărțile lui Bacalbașa și ale altor corifei ai gastronomiei clasice autohtone? Cartea vă oferă o serie de răspunsuri afirmative deloc surprinzatoare…

Reţete vegetariene cu „gust” de carne (Vol. III)
Într-o lume în care dictatura (raw-)vegană tinde să ia o amploare considerabilă, cum putem reuși să conferim meniului nostru aroma originară de carne și proteinele fără de care nu putem rezista dinamicii cotidianului? Iată soluțiile aflate la îndemâna tuturor!

Reţete la grătar „altfel” (Vol. IV)
Cărbunii s-au încins, iar carnea și cârnații sfârâie ademenitor! Haideti, totuși, să venim și cu ceva nou la masă! Nu e chiar o blasfemie să înfășori bananele verzi în… fâșii străvezii de bacon și să ungi ceafa de porc cu o reducție de vin, dulceață și mirodenii…

Reţete exotice cu peşte şi fructe de mare făcute… „pe gustul românilor” (Vol. V)
Cum îmblânzim în tigaie, în steamer sau la cuptor caracatițele, calamarii, sepiile, langustinele sau creveții pentru a le metamorfoza în mâncăruri care nu ar avea de ce să șocheze niciun amator de sărmăluțe?

Cel mai trăsnit manual de gătit pentru copii (Vol. VI)
Copiii au dreptul să experimenteze și ei în bucătărie, așa că merită să-i ajutăm cu idei simple dar producătoare de efecte culinare surprinzătoare. O carte de povești care-ți lasă apă-n gură, dublată de o carte de bucate care te face să visezi!

Reţete de Paşte reinterpretate (Vol. VII)
Una dintre principalele Sărbători Creștine ale românilor ne aduce dintotdeauna pe mese o abundență de specialități. Totuși, același drob, același cozonac, aceleași ouă roșii?!? Am găsit soluțiile pentru a aduce ceva nou fără a pierde nimic din semnificațiile spirituale ale acestor rețete de suflet.

Alfabetul mâncării sănătoase și… gustoase(Vol. VIII)
Pentru mulți, a mânca sănătos înseamnă a te supune multor privațiuni, a face foamea, a renunța la mai toate bucuriile culinare etc. Nu, aceasta nu este o carte dedicată regimurilor spartane sau dietelor drastice. Las această sarcină pe seama nutriționiștilor, a celor specializați în calculul caloriilor și în contabilizarea riguroasă a gramelor de lipide, proteine, glucide etc. Tot respectul pentru munca acestora, dar ceea ce vreau să arăt eu este că a mânca sănătos nu înseamnă deloc a mânca prost, sărăcăcios. Dimpotrivă, excluzând cazurile clinice speciale, omul normal își poate permite să mănânce aproape orice, evident cu condiția să nu facă excese, să nu abuzeze de un ingredient în detrimentul celorlalte. Mai mult, a mânca sănătos poate însemna de-a dreptul a mânca bine, chiar savuros! 189 Ingrediente,216 Rețete !

…In curând, noi titluri din ambele colecții și lansarea noilor colecții: IUBIRI LA PALAT și CARTEA DE VACANȚĂ!
Pentru o perioadă limitată de timp, cărțile sunt disponibile și în rețeaua InMedio și la standurile de difuzare a presei.
Dar le puteți oricând comanda la www.eintegral.ro!

Citeste si:


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10560

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48